Futómű javítás és beállítás Budapesten melyet akár személyesen is végig nézhet

Minden bizonnyal senki sem szereti, ha egy kedves családtagja megbetegszik, és az igazi együtt érző családtagok ilyenkor nem is nyugszanak, amíg társuk újra meg nem gyógyul. Sokan így vagyunk az autónkkal is, mely sok esetben családtagnak számít, és amikor meghibásodik, akkor mindenki alig várja, hogy újra rendbe jöjjön, és újra család teljesen egészséges és használható tagja legyen.

Futómű állítás

A futómű javítása – beállítása (átvizsgálása) lépésről lépésre

A futómű átvizsgálására és esetleges javítására jelentkezni lehet az internetes felületünkön, vagy személyesen is, fontos, hogy előtte telefonon részletesen egyeztessünk az autó adatairól a 36-30-957-3784 számon.

Az egyeztetés során a következő adatokra lesz szükség

  • az átvizsgálni kívánt gépjármű márkája és típusa,
  • az autó rendszáma,
  • a tulajdonos neve,
  • telefonszám, melyen értesíteni tudjuk a javításról,
  • email cím

Gépjárműve futóművének átvizsgálását szükség esetén akár azonnal el tudjuk kezdeni, így megkímélheti magát a kellemetlen várakozástól.

Futómű vizsgálat és árajánlat adás

A javítások megkezdése előtt minden esetben egy futómű diagnosztika elvégzése az első lépés, a gondos vizsgálat alatt megtaláljuk milyen meghibásodás(ok) okozhatják azon problémát, mely miatt műhelyünket felkereste.

A futómű diagnosztikát szemrevételezéssel kezdjük, miközben kézi szerszámok segítségét is igénybe vesszük. A diagnosztika főként az alkatrészek egymáshoz való kapcsolódását vizsgálja, amit a legjobban mozgás közben lehet megfigyelni.

Miután a futómű diagnosztikát elvégeztük, a talált hibák tekintetében elkészítjük a javításról szóló árajánlatunkat, ezt két példányban készítjük el, az egyik az ügyfelet illeti, míg a másikat megőrizzük addig az időpontig, amíg az autót be tudja hozni a javítások elvégzésére. Ezt célszerű mihamarabb megtenni, elkerülendő a még nagyobb károk és javítások költséges létrejöttét.


Árajánlatunk az alábbiakat tartalmazza

Az árajánlat alapvetően két tényezőből áll össze, az egyik a javításhoz szükséges alkatrészek árai, a másik a javítás várható munkaóráinak ára, e két tényező alapján számítjuk aki a becsült, vagyis várható végösszeget.

A tényleges végösszeg a javítások elvégzése után derül ki, mivel a javítás várható munkaóráinak száma változhat, például annak függvényében, hogy mennyire bonyolult az alkatrészek ki- és beszerelése, valamint más tényezőktől is.

Miután a futómű javítását teljes mértékben elvégeztük, az előzőleg megadott telefonszámon fogjuk értesíteni. Ha ideje engedi, akár arra is mód van, hogy a javítást a helyszínen megvárja kulturált ügyfélváró helyiségünkben, de - a balesetvédelmi szabályokat betartva – lehetőég van arra is, hogy a szerelési munkákat végig figyelemmel kísérje, miközben kérdéseire szívesen válaszolnak a javítást végző kollégáink.

metaautoszerviz.hu: futómű beállítás

Futómű beállítás, a futómű geometria ellenőrzése

A futóművek javítása után nemcsak célszerű, de sok esetben szükségszerű is a futómű-geometria ellenőrzése, és a pontos értékekre való beállítása. Erre azért van elsősorban szükség, mert a szerelések során a pontosan beállított alkatrészek kötéseit meg kell bontani, így a illesztési hézagok is könnyen elmozdulnak. Tehát az új alkatrészeket is be kell állítani, az illesztési hézagokat helyre kell hozni.

A nagy pontosságot igénylő futómű beállítási műveleteket egy precíziós 3D technológiát alkalmazó Hoffmann márkájú célgépen végezzük el, ez a gép minden szükséges adatot naprakészen tartalmazza. A futómű geometriájának ellenőrzését, illetőleg beállítását célszerű minden kerékcserekor elvégeztetni, mivel ha valamilyen eltérés lenne, a biztonságos vezethetőség csökkenhet, míg a gumik rendellenesen kopnának el.

Rendellenes gumikopásnak nevezzük, ha a futófelület belső, vagy külső oldala jobban kopik, mint az ellenkező oldali. Az ellenőrzést és futómű beállítást már csak azért is érdemes elvégeztetni, mert annak díja töredéke egy új gumiabroncs árának, ezen a tételen tehát csak nyerhet az ügyfél, egyrészt biztos lehet benne, hogy a biztonságos vezethetőség 100 százalékos, másrészt a gumikat is sokkal tovább használhatja.

Több okból is szükségessé válhat a futómű geometria után állítására. Az egyik sűrűn előforduló ok a kátyúba hajtás miatti elállítódás, vagy a padkának nekiütődés közbeni esetleges sérülés.

További, a futómű beállítását feltételező jelenség például, amikor észrevesszük, hogy a kormány ferdén áll, vagy amikor a autó menet közben folyamatosan valamelyik irányba húz. Természetesen a félrehúzást nem szabad összekeverni az utak aszfaltozása során direkt oldal irányú lejtésűre készített útfelületen előforduló enyhe jobboldali elhúzással.

Fizetési módok

A javítási munkálatokról minden esetben munkalap készül, és ez alapján történhet az irodában elhelyezett kasszánál a fizetés is, ennek megoldására egyébként készpénzben és kártyás fizetési móddal is lehetősége van az ügyfeleknek.

Amikor minden elintéződött, az autó kulcsait és papírjait átadjuk a boldog tulajdonosnak, és máris távozhat a pontosan beállított gépjárművel.

Garanciát vállalunk a futómű javításunkra

Minden szolgáltatásunkra fél év garanciát vállalunk, a beépítésre került alkatrészekre pedig természetesen a gyártó által meghatározott garancia jár (ez egyébként gyártónként változó nagyságú lehet).

Szervizünk a futómű beállításon kívül fékjavítást is vállal személy- és kisteher gépjárművekre is, valamint ezen járművek időszakos szervizelését is megoldja, legyen az a motorolaj és a szűrők cseréje, a sebességváltó olaj cseréje, klíma töltés és a tömítetlenség miatti esetleges javítás, valamint az utastér fertőtlenítését is vállaljuk.

Futómű Javítás hívjon minket most!
36-30-957-3784