Kisteherautó Futómű beállítás Budapesten a Méta Autószerviz segítségével

A biztonságos közlekedés mindig több tényező függvénye. A gumik állapota, az utakon szerzett tapasztalat legalább olyan fontosak, mint a kisteherautó futómű beállítása. Ha ez utóbbival kapcsolatban bármilyen probléma felmerül, annak az úttartás biztosan kárát látja. Amennyiben fontosnak tartja, hogy autója kifogástalan állapotban álljon rendelkezésére, és szolgálja a közlekedés biztonságát, akkor keresse fel autószervizünket, ahol többek között a futómű beállítását is elvégezzük.

A futómű beállítás kisteherautókra is rendkívül fontos, hiszen ezek azok a gépjárművek, melyek rendszerint nap mint nap segítik a munkavégzést, és sok esetben nagy súllyal vannak megpakolva. Éppen ezért különösen lényeges, hogy időnként átnézesse a beállításokat, a felfüggesztés és a lengéscsillapítók állapotát, hiszen mindezen a biztonság, valamint a komolyabb meghibásodások megelőzése múlhatnak.

Kisteherautó futómű beállítás Budapesten

Mikor érdemes odafigyelni a kisteherautó futómű beállításaira?

A mindennapi gépjárműhasználat során bármikor előfordulhat, hogy belefutunk egy-egy kátyúba, vagy a járdaszegélynek szaladunk neki. Mindezek hatására a futómű beállításai károsodhatnak. Függetlenül ettől célszerű azonban legalább évente egyszer szakembernek megmutatni az autót ilyen szempontból is, hiszen ezzel olyan problémák kerülhetőek el, mint például a gumik egyenetlen kopása. A Méta Autószerviz Budapesten várja mindazokat, akik profikra bíznák a futómű beállítás feladatát kisteherautók esetében is.

Futómű beállítás

Honnan tudhatja, hogy nem megfelelőek a futómű beállításai?

  • eltérő, vagy fokozott kopás tapasztalható a gumikon
  • nem megfelelő az úttartás
  • jobbra, vagy balra húz a gépjármű
  • kis ívű kanyarodás esetén is nagyobb kormányerőre van szükség a megszokottnál
  • a kormánykerék lassan, vagy nem teljesen tér vissza egyenesbe

Ha a felsoroltak bármelyikét tapasztalja, érdemes szakemberhez fordulnia, hiszen nagy valószínűséggel futómű beállítás vált szükségessé.

Milyen elemekből áll a futómű?

A futómű megfelelő beállítása rendkívül fontos, ugyanis az autó több rendszerére és alkatrészére is hatással van. Ahhoz, hogy ezt megértsük, érdemes tisztában lenni azzal, milyen részekből épül fel a futómű.

biztonságos közlekedéshez nélkülözhetetlen megfelelő úttartásról a lengéscsillapító és a kerékfelfüggesztés együttesen gondoskodnak. Az alváz és a karosszéria közötti kapcsolatot a kerékfelfüggesztés teremti meg, ami egyszerre gondoskodik a súlyeloszlásról és a tömegerő kerekek közötti elosztásáról. Fontos tisztában lenni azzal, hogy ha az egyedire szabott kerékfelfüggesztés értékeknek nem felel meg a beállítás, akkor a futóművet, valamint az abroncsot akár idő előtt cserélni kell majd.

A gépjármű rugózását a lengéscsillapító segíti elő, melyből elől és hátul is 2-2 darab van. A leggyakoribb hiba a lengéscsillapítókkal kapcsolatban az, hogy elszakad a porvédő, s így a rendszer elkezd szennyeződni. Ennek következménye pedig nem más, mint a rozsdásodás, a szimering elkopása, valamint az olaj elfolyása. Mivel a lengéscsillapítók kiemelt jelentőséggel bírnak a stabil úttartást illetően, így nem elhanyagolható szempont az, hogy milyen állapotban vannak azok. A közlekedés biztonsága és az alkatrészek károsodásának megelőzése érdekében célszerű időnként átnézetni a lengéscsillapítókat. Különösen fontos ez akkor, ha

  • egyenetlen kopás észlelhető a gumikon
  • megfelelő profilmélységű gumik mellett is megnő a fékút
  • nedves aszfalton nehezen irányítható a jármű
  • romlik az úttartás, különösen kanyarokban

Mivel a lengéscsillapítók meghibásodása rányomja bélyegét az úttartása, s az autó kereke akár hosszabb időre is elválhat az úttesttől, így akár irányíthatatlanná is válhat a gépjármű. Előzze meg a veszélyes közlekedési helyzeteket, és forduljon szakemberhez időben!

Hogyan történik a kisteherautó futómű beállítása?

A budapesti Méta Autószervizben elsőként ingyenesen átnézzük, hogy a felfüggesztés milyen állapotban van. Ha rendben vannak az alkatrészek, akkor a futómű beállítás azonnal elvégezhető. Amennyiben viszont olyan alkatrészre bukkanunk, amely meghibásodott, nem megfelelően működik és ennek következtében cserére szorul, akkor elsőként mindenképp ezt a teendőt kell elintézni, s csak utána kerülhet sor a futómű precíz beállítására.

Alkatrészcsere, javítási munkálatok előtt természetesen korrekt árajánlatot készítünk határidő megjelölésével. Amint megtörtént az alkatrészcsere, egy előre egyeztetett időpontban a futómű beállítást is elvégezzük. Hogyan történik ez?

Nagyon fontos, hogy a futómű beállítás előtt a gumiabroncs nyomását ellenőrizzük. Ezzel kapcsolatban mindenképpen szót érdemel egy terület, melyre Önnek kell majd ügyelnie. Nem más ez, mint az, hogy a beállításra olyan kerekekkel érkezzen, melyek minden szempontból alkalmasak a közlekedésre és persze egyforma méretekkel rendelkezzenek azok. A korszerű futómű állító gép a pedálfék és a kormánykerék középre állítása után elvégzi a feladatát. Az optimális végeredmény érdekében célszerű üres autóval érkezni. Ha tele van pakolva az autó áruval, akkor nem garantálható, hogy pontosan, precízen történik a futómű beállítás.

S hogy elegendő-e a legújabb technológia a kifogástalan beállításhoz? A kiváló munka nélkülözhetetlen részét képezi a szakképzett, hozzáértéssel rendelkező csapat. A Méta Autószerviz profijai jelentős tapasztalattal rendelkeznek futómű beállítás terén is. Az utcai közlekedést és a speciális versenykörülmények közötti optimális működést szolgálva immáron hetedik éve foglalkozik cégünk futóművel beállításával.

Egyetlen gép sem helyettesítheti autószerelés során az emberi munkaerőt, hiszen a rendszer átlátásához és az egyes részterületek kifogástalan állapotba hozásához elmaradhatatlan a profi szeme. Bízza gépjárművét szervizünk szakembereire, akik garanciálisan végzik el a rájuk bízott feladatokat!

Mennyibe kerül a futómű beállítása?

Sokan attól tartanak, hogy a profi kisteherautó futómű beállítás vagyonokba kerül, és éppen ezért vállalják inkább az úttartás hiányosságaival járó kockázatokat. Ne veszélyeztesse saját és szerettei életét, ugyanis a Méta Autószerviz korrekt áron vállalja a futómű szakszerű beállítását és az esetlegesen szükségessé váló alkatrészcserét! Ha budapesti szakszervizünk mellett dönt, nem kell attól tartania, hogy váratlan költségek merülnek fel, hiszen ingyenes, előre kalkulált árajánlatunkban minden várható kiadásról részletesen tájékoztatjuk.

2,6 m magasságig vállaljuk a futómű beállítást kisteherautókra. Mindegy, hogy Fiat Ducato, Ford Tranzit, Mercedes Sprinter vagy például Renault Master gépjármű segíti a mindennapi tevékenységét, szakszervizünk gyors és precíz munkavégzéssel várja.

Kisteherautó Futómű beállítás érdekében hívja elérhetőségünket!
36-30-957-3784