Fékjavítás Budapesten azonnal a Méta Autószervízben

A technológiai fejlődés az autóipart is elérte, ezért ma már olyan dinamika jellemzi a járműveket, amelyet valahogyan vissza kell fogni, kordában kell tudni tartani, hogy a közlekedés biztonságos maradhasson. Saját magunk, családunk és embertársaink biztonságáról, pedig nem más gondoskodik a legjobban, mint a fékrendszer. És ezt nem mi mondjuk, hanem egy felmérés, amelyben arról kérdezték az autótulajdonosokat, hogy melyik alkatrész szavatolja leginkább a biztonságukat. A fék jött, látott és toronymagasan győzött az alaposan lemaradó gumiabroncs előtt. Ezek a rendszerek viszont, nap mint nap hatalmas terhelésnek vannak kitéve, ezért ha nem ellenőrizzük és cseréljük egyes komponenseiket rendszeresen, nem tudják ellátni megfelelően a feladatukat.

fékjavítás a Méta Autószervizben

Biztonságos közlekedés alapja a jó fékrendszer

Erre egy szóval is tudnánk válaszolni: a biztonságunkért. Persze ez csak a jéghegy csúcsa, ahhoz hogy lássuk mennyire fontos az, hogy az autónk fékrendszerét rendszeresen karbantartsuk, érdemes magát az autófék szerepét tisztázni.

A fék, azaz eszköz, amely lehetővé teszi, hogy az egyre dinamikusabb és egyre gyorsabb járművekkel is biztonságosan lehessen közlekedni. Márpedig a fékút (ahány méter alatt az autó megáll) a sebesség növekedésével hatványozottan nő. Nagy sebesség mellett még egy jó állapotban lévő fékrendszerrel is vállalunk némi kockázatot, de elhasznált fékekkel már a saját magunk, szeretteink és mások életét is vásárra visszük. A fékek mellett a megfelelő autógumi kiválasztása is rendkívül fontos, mert a fékezés hatékonyságát a fékrendszer, az abroncsok és az adott útviszony is meghatározza.

A fékek állandó igénybevételnek vannak kitéve ezért természetszerűleg gyorsabban használódnak el, mint a gépkocsi egyéb alkatrészei. A kopások, megrongálódások figyelmen kívül hagyása pedig alkalmatlanná teszi a rendszert a hibátlan működésre. Ráadásul a fékezés folyamata egy igen bonyolult elven alapszik, ezért számos alkatrésznek kell egyszerre kiválóan összedolgoznia. Így ha csak egy láncszem is meghibásodik, az a fékezés teljes mechanizmusára negatív hatással lesz. Ezért is írják elő a szervizkönyvekbe az autógyárak bizonyos megtett kilométer után a kötelező fékrendszer ellenőrzést és amennyiben szükséges egyes elemek javítását, cseréjét.

Mikor ne várjon a fékrendszer javíttatásával?

A fékrendszer megteszi azt a szívességet Önnek, hogy azonnal félreérthetetlen jeleket küld, amikor már nem tudja ellátni azt a feladatát, amire eredetileg tervezték.

Amennyiben a felsorolt pontok valamelyikét is észleli az autóján, ne késlekedjen, hanem azonnal hozza be a szervizünkbe autóját, mert jó eséllyel a fékrendszer meghibásodott.

fékjavítás a Méta Autószervizben
  • nagy sebességről történő lefékezés esetén morgó hangot hall
  • fékezésnél félrehúz az autó
  • a normálisnál intenzívebb gumikopást érzékel
  • ékezésnél kormányrázást észlel
  • fékezésnél fémes hangot hall
  • lüktet, pulzál vagy éppen túlságosan puha, nyúlós a fékpedál
  • a megszokottnál nagyobb a fékpedálút
  • az átlagosnál is jobban nő a fékút a sebesség növekedésével

A fékjavítás szervizünkben nem érheti csalódás

A járművünk egyik legfontosabb és legbonyolultabb szerkezeti egysége a fékrendszer, amelynek a szét és összeszerelése, javítása nagyon komoly szakértelmet kíván. Egy kontár, vagy éppen ezermester módjára összerakott fékrendszer meg sem közelíti azt a hatásfokot, amire nekünk a biztonságos közlekedéshez szükségünk lenne.

A fékdob, a fékbetét, a féktárcsa, a fékpofa, a féknyereg, a fékcsövek, a főfékhenger, a fékerő szabályzó, a fékszervó és a fékpedál tökéletes szimbiózisa jellemzi a jól összerakott fékrendszert. Ezt a harmóniát viszont csak egy szakember tudja biztosítani.

Fékjavítás folyamata lépésről lépésre

A fékjavítást mindig egy állapotfelmérés előzi meg. Ez alatt derül fény az összes olyan hibára, amely javításra szorul. A fékrendszer alapos átvizsgálása után Ön kap egy részletes árajánlatot, így amikor az egyeztetett időpont szerint javításra hozza az autóját, már pontosan tudni fogja, hogy az Önnek mennyibe fog kerülni. A végső összeg nagymértékben függ a beszerzendő alkatrészek számától, minőségétől és a javítási munkálatok komplexitásától.

Fékjavítás árak

Amennyiben elfogadja az árajánlatot, már hátra is dőlhet, mert a szakembereink munkájából csak annyit észlel majd, hogy amikor újra birtokba veszi a gépjárművét, ismét tökéletesen reagál az autó, fékezés közben.

Fékjavítás hívjon minket most!
36-30-957-3784

Miért a Méta autószervizben javítsák meg a fékrendszerét?

Mert mi a fékjavításra garanciát is vállalunk és nálunk akár este nyolc órakor is átveheti az autóját a gumiszervizünk maratoni nyitvatartási idejének köszönhetően. Ez azt jelenti, hogy a délután öt órakor a szervizbe beadott autóját akár még aznap „gyógyultan” hazaviheti. Ráadásul, ha csak gyorsszervizre (30-60 perc) van szüksége, akkor azt meg is várhatja helyszínen egy finom kávé mellett.

Természetesen, ahogyan azt már írtuk is, minden esetben árajánlatot teszünk le Ön elé, hogy pontosan tudja, hogy mikor, miért fizet és mennyit.

Kedvező árakon, udvarias személyzettel, kiváló szakemberekkel várjuk Önt autószervizünkben, ahol a lehető leggyorsabban diagnosztizáljuk és orvosoljuk is a felmerülő problémát, hogy Ön ismét maximális biztonsággal használhassa autóját.